ایوانکی، غربی ترین بخش استان سمنان است از این رو آن را پیشانی استان نام نهاده اند. شهری است کوچک با جمعیتی حدود ۱۵۰۰۰نفر در ۵۵ کیلومتری شرق تهران. که از شمال با شهرهای دماوند ، آبسرد و از جنوب با کویر و از شرق با گرمسار و از غرب با پاکدشت و تهران همسایه است. این شهر محل رویارویی دو دنیای متفاوت است. در ۲۵ کیلومتری این شهر جاده سر سبز فیروزکوه قرار دارد و در ۵ کیلومتری جنوب شهر ، دشت کویر یکی از مخوف ترین بیابان های جهان با تپه های ماسه روان و شن و بادهایی که روز روشن را تار می کنند.

جاده مشهور سنگفرش کویر از حوالی ایوانکی آغاز می شود و تا قلب کویر را می یابد . قدمت این جاده به ۴۰۰ تا ۶۰۰ سال پیش می رسد . می توان گفت که قدیمی ترین جاده جهان است . جاده به این معنی که زیر سازی داشته باشد و تاسیسات میان راهی. دیر زمانی این شهر مکانی نسبتاً مهم بوده است.

این شهر کوچک سابقه ی ۵۰۰۰ ساله ی تاریخی دارد و در حدود ۳۵۰۰ سال پیش مرز میان دو دولت مهم آن دوره یعنی پارت (Part ) و قمس (Qomes ) بوده است.

در کتابهای رومی و یونانی نام ایوانکی امروزی را شاراکس(CHARAX )نوشته اند.همچنین به دربند خزر و دروازه دریای خزر هم معروف بوده.این شهر تاریخی در زمان حکومت کیانیان بنا به گفته اشخاص همچنین بعضی متون تاریخی پایتخت ایران بوده است.اکنون آثاری از گذشته های دور در این شهر وجود دارند، مانند کاروانسرای شاه عباس، قلعه ماری (که نام محلی آن رباط ماری است) و … با وجود آنکه این شهر مدتی دور از دیدهای اقتصادی و اجتماعی قرار گرفته بود اما اکنون دوباره رونق اقتصادی و اجتماعی خود را باز یافته است. به زودی شهرکی ۱۰۰٫۰۰۰ نفری با همین نام ایوانکی در بخش شمال شرقی ایوانکی ساخته خواهد شد.

معرفی آموزشکده

آموزشکده فنی و حرفه ای سما گرمسار در سال ۱۳۸۳ به همت دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت مدارس سما پا به عرصه تعلیم و تربیت گذاشت. در طی چند سال تلاش مستمر پرسنل و دست اندرکاران و حمایت دانشگاه آزاد واحد گرمسار اکنون یکی از پویاترین مراکز آموزش عالی شهرستان گرمسار می باشد. این آموزشکده در حال حاضر تعداد 750 دانشجو در رشته های الکتروتکنیک، الکترونیک، کامپیوتر، حسابداری، تربیت بدنی، مکانیک خودرو، نقشه کشی، معماری شهری و ساختمان و 55 مدرس و 20 نفر پرسنل اداری به امر تعلیم و تربیت دانشجویان پرداخته است.

ساختمان آموزشکده فنی و حرفه ای سما در زمینی به مساحت ۱۱۰۰۰ مترمربع و با زیر بنای بالغ بر ۲۰۰۰ مترمربع در سال ۸۴ بنا شده و در حال حاضر دارای بیش از 4500 متر مربع زیربنای آموزشی می باشد.

امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی آموزشکده

تمامی امکانات کارگاه ها و آزمایشگاه های مربوط به رشته های برق، الکترونیک ،ساختمان ،مکانیک خودرو ، معماری وکامپیوتر در آموزشکده وجود دارد که  عبارتند از:

1. کارگاه سیم پیچی 2- کارگاه جوشکاری 3- کارگاه کابل و مفصل 4 -کارگاه مدار فرمان  5- کارگاه ماشین های الکتریکی  5- آزمایشگاه کنترل صنعتی(plc)

6- کارگاه تاسیسات الکتریکی  7- کارگاه لوگو  8-کارگاه سخت افزار و شبکه های محلی  9- آزمایشگاه  الکترونیک1   10 -آزمایشگاه تخصصی الکترونیک2

11- آزمایشگاه هیدرولیک و پنوماتیک

12- کارگاه فوق برنامه :این کارگاه برای دوره های مهارتی کوتاه مدت طراحی و پیاده سازی شده است که دانشجویان در این کارگاه می توانند بیش از 10 دوره مهارتی کوتاه مدت را آموزش ببینند که شامل دوره های آموزشی دوربین مدار بسته، دزد گیر ساختمان،تلفن سانترال،آنتن مرکزی،اعلام حریق،تلفن سانترال،سلول خورشیدی،درب کرکره،درب بازویی،درب ریلی،نیروگاه خورشیدی،تابلو خازن ، تابلو مدارفرمان فیشی ، مدار فرمان ماژولار ، پنوماتیک و آسانسور می باشد.

13- نمایشگاه های تخصصی برق : شامل نمایشگاه عمومی برق ، نمایشگاه ماشین های الکتریکی ، نمایشگاه خطوط انتقال و توزیع می باشد در این نمایشگاه ها دانشجویان با تمامی ابزار ، تجهیزات و لوازم به کار رفته در تمامی صنایع برق اعم از صنعتی ، خانگی ، خودرو واداری آشنا خواهند شد.

14- سه سایت کامپیوتر با تجهیزات شبکه در آموزشکده وجود دارد

15-کارگاه مکانیک (کارگاه شاسی و بدنه- کارگاه انتقال قدرت- کارگاه برق خودرو)

16-کارگاه عمران(آزمایشگاه بتن-آزمایشگاه مکانیک خاک- کارگاه تاسیسات برقی-کارگاه تاسیسات مکانیکی)

17- بیش از ۳۰۰۰ جلد کتاب وجود دارد که از این تعداد بیش از یکهزار جلد تخصصی و مربوط به سه رشته فعال آموزشکده می باشد. همچنین گنجینه ارزشمندی از نرم افزار های آموزشی و کاربردی مرتبط به سه رشته در کتابخانه موجود می باشد.

پذیرش دانشجو

پذیرش دانشجو در این آموزشکده بدون کنکور و طبق قوانین دانشگاه آزاد اسلامی می­باشد و ادامه تحصیل برای دانشجویان مانند سایر دانشگاه هاست و مدرک دانشجویان توسط دانشگاه آزاد اسلامی صادر خواهد شد.

امتیازات تحصیل در آموزشکده

آموزش رایگان دوره های تخصصی کاربردی در طول تحصیل نظیر:

Autocad - photoshop - matlab - Epla - ICDL، مدارات واسط و …

آموزش رایگان PLC در طول مدت تحصیل

آموزش رایگان رباتیک در طول مدت تحصیل

فعالیت در کارگروه های تخصصی موجود در آموزشکده برای کسب مهارت های فنی و ارتقاء تجربیات عملی سیم پیچی، مدار فرمان، جوشکاری، شبکه، ….

استفاده از اینترنت رایگان از طریق سیستم wireless

تقدیر از دانشجویان و اساتید نمونه فرهنگی

راه اندازی کانون قرآن و عترت در آموزشکده

راه اندازی و فعال نمودن بسیج دانشجویی

امروز صنعت کشور در انتظار افراد مدرک دار نیست بلکه نیازمند نیروی کار کاربردی و ماهر است آموزشکده فنی و حرفه ای سما ایوانکی با فراهم نمودن زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری لازم و همسو کردن فعالیت های پژوهشی دانشجویان با نیازهای واقعی صنعت بستری مناسب جهت پایه ریزی آموزشی مبتنی بر نیاز بازار صنعت فراهم نموده است.